SPAANSE RECEPTEN
SPAANSE TAPAS RESTAURANTS
RECEPTEN SANGRIA SPAANSE WIJN
KOFFIE EN LEUKE LEKKERE LINKS
 
WELKOMTAPASPAELLASPAANSE GERECHTENDRANKJESKOFFIETIPS
SPAANSE RECEPTEN
Dol op Spaans eten en tapas, een heerlijk glaasje wijn, genieten van de Spaanse zon, ontspannen met familie en vrienden .... als je je hierin kunt vinden ben je op de juiste plek!
CONTACT
Wil je reageren op deze website of graag jouw link geplaatst hebben? Stuur dan een mailtje naar Patricia.
 
VleesVisGevogelteVegetarisch
Eén van de vele genoegens van Spanje is de rijke tapastraditie. De oorsprong van de tapas is onduidelijk, maar een legende wil dat tapas voor het eerst werden bereid voor koning Alfonso X van Castilië.

Hoe het ook zij, de meeste mensen beschouwen Andalusië als de bakermat van tapas. In deze streek werd het een gewoonte om wijn te serveren in een glas bedekt met een sneetje brood met ham of kaas of een schoteltje met een ander hapje. Deze tapa wat deksel of bedekking betekent, zorgde ervoor dat vliegen of andere ongerechtigheden niet in de wijn terechtkwamen en niet lang daarna werd het hapje zelf tapa genoemd.In Spanje zijn tapas een wezenlijk onderdeel van de Spaanse manier van leven. Ze worden gewoonlijk in cafés en bars tussen lunch en diner geserveerd. Voor mensen die na hun werk huiswaarts keren de ideale gelegenheid om samen met vrienden en collegas aan het einde van de dag te ontspannen. Door meer gerechten te kiezen kan de gebeurtenis gemakkelijk veranderen in een compleet diner.

Cosas de picar (kleine knabbeltjes) zijn eenvoudige kleine hapjes - een bakje olijven of gezouten noten - en pinchos, iets grotere hapjes, zijn vaak op een cocktailprikker gestoken. Daartegenover staan raciones, grotere gerechten die de basis van een diner kunnen vormen. Bij sommige restaurants kun je ook medio raciones bestellen.

Tapas worden vaak in de typische aardewerken schaaltjes geserveerd, cazuela genoemd.Barriga llena, corazón contento