SPAANSE RECEPTEN
SPAANSE TAPAS RESTAURANTS
RECEPTEN SANGRIA SPAANSE WIJN
KOFFIE EN LEUKE LEKKERE LINKS
 
WELKOMTAPASPAELLASPAANSE GERECHTENDRANKJESKOFFIETIPS
SPAANSE RECEPTEN
Dol op Spaans eten en tapas, een heerlijk glaasje wijn, genieten van de Spaanse zon, ontspannen met familie en vrienden .... als je je hierin kunt vinden ben je op de juiste plek!
CONTACT
Wil je reageren op deze website of graag jouw link geplaatst hebben? Stuur dan een mailtje naar Patricia.
 
SangriaWijnCavaCocktails
Wijnbouw in Spanje is al van oudsher bekend. Belangrijke Spaanse wijnen zijn onder andere sherry en rioja. In Spanje wordt veel rode- en witte wijn verbouwd. Cava is de naam van Spaanse mousserende wijn. Bekende soorten zijn Rioja, Ribeiro, Rueda en Navarra. In de omgeving van Malaga wordt voornamelijk de zoete moscatel geproduceerd.

Spanje kent een controlesysteem voor herkomstgarantie dat een zekere kwaliteit waarborgt : Denominación de Origen. Het DO systeem wordt niet alleen voor wijn gebruikt, maar ook voor andere producten, zoals olijfolie. Sommige producten krijgen de markering DOC, wat staat voor Denominación de Origen Calificada. Deze benadrukt een stringentere herkomstbenaming waarbij men een hogere kwaliteit mag verwachten. Verdere kwalificaties die voor Spaanse wijnen gebruikt worden zijn vino de la tierra, vino comarcal en vino de mesa. De laatste aanduiding is laagste kwaliteitstrap in de reeks.

Op deze pagina vind je informatie over sangria maken, cava, wijn en cocktails.