SPAANSE RECEPTEN
SPAANSE TAPAS RESTAURANTS
RECEPTEN SANGRIA SPAANSE WIJN
KOFFIE EN LEUKE LEKKERE LINKS
 
WELKOMTAPASPAELLASPAANSE GERECHTENDRANKJESKOFFIETIPS
SPAANSE RECEPTEN
Dol op Spaans eten en tapas, een heerlijk glaasje wijn, genieten van de Spaanse zon, ontspannen met familie en vrienden .... als je je hierin kunt vinden ben je op de juiste plek!
CONTACT
Wil je reageren op deze website of graag jouw link geplaatst hebben? Stuur dan een mailtje naar Patricia.
 
Een normale dag begint voor een Spanjaard altijd met een kopje koffie. Samen met een portie churros, koekjes, cakes of toast met marmelade. Dit ontbijt nuttigt de Spanjaard niet thuis, maar in een café om de hoek. Zoals de dag begint eindigt hij ook, met een kop koffie. Na het avondeten wordt er meestal een sterke espresso geserveerd in een klein glaasje of een kopje koffie met héél veel suiker. Maar ook tussen ontbijt en avondeten werkt de gemiddelde Spanjaard heel wat koffie weg.

Ben je in Nederland gewend om een zakje suiker in je koffie te doen? Let op, in Nederland bevat een zakje suiker geserveerd bij de koffie 4 tot 5 gram suiker, in Spanje zit er echter 8 tot 10 gram suiker in!

Spaanse Koffievariaties:
- café solo, een klein kopje sterke zwarte koffie, vergelijkbaar met espresso
- café cortado, een kopje café solo met een scheutje melk
- café con leche, een kopje koffie waarop hete melk wordt gegoten, meer melk dan koffie
- voor de hoeveelheid melk gewenst in de koffie zijn er veel variaties, zie de Málaga coffee
- café con hielo, een café solo die geserveerd wordt met een apart glas vol ijsblokjes om je eigen ijskoffie te maken
- café carajillo, cognac of brandewijn wordt met suiker samengeroerd. Er worden een paar koffiebonen en/of een schijfje citroen toegevoegd en daarop wordt een kopje zwarte koffie gegoten. Dit is erg populair en wordt vaak al bij het ontbijt genuttigd in de plaatselijke bar.