sPAANSE RECEPTEN

Dol op Spaans eten en tapas, een heerlijk glaasje wijn, genieten van de warme Spaanse zon, ontspannen met familie en vrienden  .... als je je hierin kunt vinden ben je op de juiste plek!
Contact

Wil je reageren op deze website of graag jouw link geplaatst hebben? Stuur dan een mailtje naar Patricia
conejo - konijn


Bij de supermarkt of lokale slager kan je het hele jaar door conejo - konijn kopen. De konijnen in Spanje zijn wel vrij mager ten opzichte van de konijnen in Nederland en voor zover ik weet kan je alleen maar een heel konijn kopen. Een aantal ingewanden krijg je er gratis bij!

Bij de slager kun je al vragen of hij het konijn in stukken wil snijden maar je kunt dit ook makkelijk zelf doen. Ik verwijderd eerst de kop - sommige mensen vinden dat lekker om mee te laten stoven en sommige eten het zelfs op maar dat hoeft voor mij niet - en controleer of je of het vlees 'schoon' is.

Haal de poten ervan af en verdeel de rug in 3 stukken, dan heb je in totaal 7 stukjes vlees. Ik vind 1 konijn te weinig om met 4 personen van te eten, maar dat hangt af van je eigen eetlust.

Konijn kun je regelmatig vinden op een menu kaart, vaak gebraden met knoflook, in pikante saus of conejo con arroz, een typisch streekgerecht uit Murcia.